keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

TIGI Photo Awards Finalistit

Kuvassa tuomaristo oikealta: valokuvaaja Paavo Lehtonen, mä, SKT-GROUP koulutuspäällikkö Jukka Tikkinen, Photo Awards 2008 voittaja Maia Hirvonen, muoti- ja kauneustoimittaja Ulla Rantakari, Pinni-lehden päätoimittaja Rainer Nyman
TIGI Photo Awards & Pinni Cover of the Year -finalistit on nyt sitten valittu! Ja tämähän on nyt hiukan kiusanteko postaus, sillä valintoja ei vielä julkisteta. Tuomaristo kokoontui tänään valitsemaan kymmenen finalistia naistensarjaan ja viisi miestensarjaan. Finalistit julkistetaan kuitenkin vasta elokuussa, kun kilpailun yleisöäänestys on päättynyt.
TIGI Photo Awards -yleisöäänestys 2009 aukeaa SKT-GROUP:in nettisivuilla 1.7. Kaikki voivat äänestää suosikkiaan ja voittaa itsekin palkinnon. Yleisöäänestyksessä ovat mukana kaikki naisten ja miesten sarjojen kilpailutyöt. Myös yleisöäänestyksen voittajat julkistetaan TIGI Photo Awards -gaalassa Helsingissä lauantaina 3.10.

Kilpailutöiden arvostelu oli taas valtava urakka. Sen hankaluuden aina jotenkin unohtaa. Kuvia oli tänä vuonna naistensarjassa 117 ja miestensarjassa 46. Joten valinnan varaa riitti. Kilpailun taso nousee vuosi vuodelta, mikä tietenkin hankaloittaa tuomariston tehtävää. Ensimmäinen arvosteluun vaikuttava tekijä on tietenkin tuomariston valinta. Tuomarit pyritään valitsemaan niin että he eivät edusta vain hiusalaa, vaan myös muodin-, kauneuden- ja valokuvauksen ammattilaisia.
Töitä arvostellessamme etsimme erityisesti työtä joka toimisi vahvana kantena Pinni-lehdessä. Tärkeintä on tietysti hiukset, mutta tyyli, malli, meikki ja valokuvaus luovat kokonaisuuden. Tänä vuonna kehityksenä näkyi tyylien selkeytyminen. Kuvista oli karsittu paremmin ylimääräistä runsautta ja räikeyttä pois. Toki kuvat saavat olla rohkeita ja vahvoja, mutta joskus hiukset ovat hukkuneet kaiken rekvisiitan sekaan.
Hiukset olivat tyylillisesti laidasta laitaan, mikä on kilpailun tarkoituskin. Hiuksissa kuitenkin arvostimme trendikästä kaupallisuutta. Yksi teema mikä nousi kuvissa esiin oli liike. Erilaisia loikkia, hyppyjä ja muuta liikettä nähtiin useissa kuvissa.
Arvosteluperusteita oli niin lukuisia, että en voi, enkä edes jaksaisi listata kaikkia. Julkaisen finalistit ja heidän kuvansa heti kun saan luvan.

Miestensarja meitä jännitti etukäteen. Emme osanneet yhtään arvioida moniko siitä innostuu. Osanottajia oli kuitenkin se 46, mikä on mielestäni loistava määrä. Myös miesten kuvat edustivat erilaisia trendejä laajalla skaalalla. Viisi finalistia löytyivät helposti, olisimme voineet ottaa mukaan useampiakin. Kuvia arvostellessa tuhti meikin käyttö häiritsi osassa kuvia.

Mutta kaikki kuvat esillä siis SKT:n nettisivuilla 1.7. alkaen. Käykää bongaamassa ja äänestäkää omaa suosikkianne. Myös Olivia-lehti järjestää oman kilpailun jossa voi äänestää.

2 kommenttia:

Mii kirjoitti...

Olikos tonne gaalaan tänä vuonna lippuja ihan tavallisille tallaajille myös vai miten se oli? Voi odotan innolla että saa nähdä nuo kilpailutyöt. (:

mv kirjoitti...

Joku toinenkin kyseli jo aiemmin saavatko lippuja ostaa kaikki. Tilaisuus on suunnattu kampaajille, mutta en näe estettä etteivätkö kaikki halukkaat saisi lippuja ostaa. Niitä kannattaa kysellä SKT:n kautta. Nettisivuilta www.skt.fi löytyy kaikki yhteysnumerot.
Ohjelmassa on siis voittajien julkistus, TIGI:n brittitiimin tekemä spektaakkelinäytös, Antti Tuisku, Jenni Vartiainen, Lovex ja Anna abreau. Sekä tietty dinnerit ja muut ekstrat.