sunnuntai 21. syyskuuta 2008

TIGI Photo Awards & Pinni Cover of the Year voittajat

Ja voittajat ovat... Nro 1. Maia Hirvonen Dynastiasta Helsingistä, nro 2. Miika Kemppainen Placesta Tampereelta ja nro 3. Jussi Suominen Stage 11.sta Helsingistä. Voittajan tuomaristo valitsi äänestämällä lauantaina 20.9. klo 17.30. Ennen äänestystä käytiin tuomariston kesken vielä keskustelu, jossa pohdittiin valintaperusteita. Erityisesti painotettiin sitä, että haimme TIGI Photo Awards voittajan lisäksi Pinnin kantta. Tuomariston keskusteluun ja äänestykseen osallistui myös TIGI:n European Creative Director Nick Irwin, joka oli heti samoilla linjoilla muidenkin kanssa. Voittajatyö oli alusta lähtien monien suosikki, sillä siinä on jotain herkkyyttä mikä erotti sen muista. Mallivalinta, kuvaus, vaatteet ja tietysti ne hiukset muodostivat yhdessä täydellisen kuvan. Ainoa asia mikä tuomaristoa hieman työssä mietitytti, oli se että viime vuodenkin voittajakuvassa oli mallilla pitkät hiukset ja melko seesteinen tunnelma. Maian kuvassa kaikki kuitenkin loksahti kohdalleen niin, että valinta oli selkeä. Ja kakkoselta ja kolmoseltahan löytyi jo heti lyhyempää ja voimakkaa hiusta, joten kyse ei ole mistään pitkähiuksisten kilpailusta. Yhdistävä tekijä kärkikolmikolle on töiden selkeys ja tietysti kuvien laadukkuus. Juttelin Nickin kanssa töistä, ja hän oli todella vaikuttunut kilpailutöiden tasosta. Ja tietysti osallistujamäärästä. Myös Englannissa ja Belgiassa on samantyyppinen Photo Awards ja niissä on kuulemma paljon huonompi taso. Hyvä Suomi!
Toivottavasti sama linja jatkuu ja kilpailu säilyttää mielenkiintonsa ja taso kehittyy yhä eteenpäin. Muutos viime vuoteen oli jo valtava. Katsotaan mihin suuntaan kilpailu kehittyy tulevaisuudessa. Jos sen suosio kasvaa, voimme mahdollisesti joskus jopa lisätä siihen sarjoja, kuten miehet tai kampaukset. Mutta katsotaan nyt..
Itse gaala meni upeasti. Siitä raportia myöhemmmin lisää. En ole paljoa ehtinyt kirjoittelemään, sillä koko viime viikko meni juostessa. Tänään onkin ollut sitten nukkumisen vuoro. Fiiliksistä voisi sanoa klassisesti että väsynyt mutta onnellinen.


Voittajatyö! Maia Hirvonen Dynastia, Helsinki
Kilpailija nro. 2: Miika Kemppainen Place, Tampere
Kilpailija numero 3: Jussi Suominen Stage 11, Helsinki
http://www.skt.fi/

Ei kommentteja: