maanantai 8. syyskuuta 2008

Estonia

Meillä on ollut pitkään suunnitelmissa tehdä reissu Tallinnaan. On jotenkin älytöntä että se sijaitsee tuossa aivan vieressä, eikä silti saa ikinä aikaiseksi lähteä. Eräs kaverini käy siellä melkein kerran kuussa, ja usein vain hyvällä lounaalla tai katsomassa jonkun näyttelyn. Häneltä sainkin jotain hyviä vinkkejä.
Tekosyymme lähteä reissuun oli "Sneakers and Jeans" -illan avajaiset Von Krahl clubilla. Von Krahl on vanha teatteri vanhassa kaupungissa, jossa järjestetään paljon erilaisia clubeja ja tapahtumia.
Päästäkseen Tallinnaan täytyy kuitenkin ensin astua siihen laivaan. Valitsimme Tallinkin M/s Starin jolla pääsi varmasti perille kahdessa tunnissa. Pika-alukset ovat hieman riskejä syksyllä, kun ne pysähtyvät niin kovin herkästi. Pari tuntia meni laivalla nopeasti, pahoja ja kalliita hampurilaisia syöden. Vaihtoehto oli kuitenkin parempi kuin istua väkisin jossain baareista. Kerran olemme menneet Tallinnaan myös helikopterilla, mikä oli erittäin kätevä ja nopska, mutta myöskin moninkertaisti budjetin. Star oli siis oiva valinta.
Majoituimme vanhassa kaupungissa sijaitsevassa Domina Inn Cityssä. Hotelli on vanha ja kaunis rakennus, joka on hiljattain remontoitu kansainväliseen tyyliin. Linja oli kovasti Scandic-henkistä, mutta kauniimmassa miljöössä. Hotelli on hyvä valinta myös sijaintinsa vuoksi. Siihen on helppo tulla ja vastapäätä lepäävä Hollywood yökerho on hyvä maamerkki. Vastapää hotellia oli myös näpsä pieni kahvila josta saimme sunnuntaina mainiot aamiaiset ja ihania kakkuja! Tallinnasta löytyy myös persoonallisempia hotelleja sekä huoneistoja, mutta Domina on aina helppo valinta.
Shoppaaminen jäi aika vähiin. Koitimme pyöriä keskustan liikkeissä, mutta aika nopeasti luovutimme ja suuntasimme kohti Vertigoa. Vertigo on baari ja ravintola joka sijaitsee korkeassa toimistorakennuksessa SAS-hotellia vastapäätä. Vertigo on nimensä mukaisesti korkealla, yhdeksännessä kerroksessa. Terassilla on huikea näköalabaari, mutta ilma oli jo niin kolea ettei ulkona pystynyt olemaan. No, näköalat jatkuivat myös sisällä. Ravintolassa on kaksi ruokasalia ja pieni cocktailbaari. Drinkit olivat täydellisiä. Olimme kunnon turisteja ja pysyimme klassikoissa, Strawberry Frozen Margarita ja Bloody Mary. Molemmat olivat parhaasta päästä mitä olen maistanut. Myös ruokalista vaikutti houkuttavalta, mutta meillä oli jo varaus illaksi muualle. Suurimpia yllätyksiä paikassa oli hinnat. Ne olivat todella edulliset tasoon nähden.
Varsinaisen illallisen söimme myöhemmin Elevantissa. Se sijaitsee myös vanhassa kaupungissa. Tallinnan valtteja on pieni koko, kaikki on kävelymatkan päässä. Elevant on tunnelmallinen ravintola jossa soi taustalla bossa nova. Ruoka oli intialais-tyyppistä, mutta siinä oli kuitenkin vaikutteita eri maista. En usko että villisika on Intiassa mikään perusruoka. Paikan tunnelma oli hyvä, sopii varsinkin rentoon seurusteluun. Ruoka oli ok, mutta ei mikään supergourmet. Maha tuli kuitenkin täyteen ja olimme jälleen tyytyväisiä.
Viimeinen koitos oli sitten se iltaelämä. Elevantin eväät tosin olivat niin tuhdit, että meillä oli haastetta päästä liikenteeseen. Pyörimme vanhassa kaupungissa eri baareissa, yksi mainittava oli Depeche Mode baari. Tämähän on jo yksi Tallinnan klassikoista. Paikassa siis soi vain Depeche Moden musa. Tämä sopi meille, mutta en kyllä ihan ymmärrä kuinka henkilökunta jaksaa. Täytyy olla tosifani. Lopullinen päämäärämme Von Krahl oli taas hyvä. Olen ollut siellä aiemminkin, ja siellä on ollut aina hauskaa. Ehkä paikka muistuttaa etäisesti nuoruuteni teinidiskoa Tampereen YO-taloa. Sneakers and Jeans oli indie/elektro/rock-ilta. Musa oli kyllä aika laidasta laitaan. Homma alkoi ihan lupaavasti, mutta välillä musiikki vaihtui tiukkaan saksalaishenkiseen industrial mäikkeeseen. Onneksi sitä kesti vain yhden dj:n verran jonka jälkeen linja palasi turvalliseen elektro-poppiin. Porukka oli enemmän paikallista, ja otti meidät hyvin vastaan. Loppuillasta meillä olikin liuta uusia tuttuja.
Paluu olikin sitten vähemmän hilpeää. Paras idea oli että tajusimme ottaa paluumatkalla hyttipaikan. Se maksoi vain 30 euroa ja takasi oman rauhan ja sängyn. Tallinna oli taas hauska, seuraavan kerran sitten varmaan ensi kesänä. Ja ohjelmassa Vertigon terassi.

1 kommentti:

jereoliver kirjoitti...

v.krahl on siis niin loistava paikka! siellä mä istun aina kun oon tallinnassa heh... ja depeche mode baari on aika hauska myös..